Vad är yogamassage

Det behövs inga speciella förkunskaper för att prova på yogamassage. Du behöver inte ha hållit på med yoga eller vara vig. Det kommer inte att vara för avancerade stretchövningar. Massagen och stretchingen anpassas efter kunden.

Yogamassagen har fyra huvudprinciper

Andning

Cirkulation

Öppna skulderbladen

Prana (livsenergi)

  • Behandlar alltid hela kroppen, rygg, nacke, baksida och framsida ben med tillhörande stretching
  • Behandlingen avslutas alltid med avslappnande massage på huvud, nacke och ansikte
  • Använder händer, fötter och min egen kroppstyngd
  • Kunden ligger på en madrass på golvet
  • En värmande sesemolja används, den smörjer även inifrån, därför kan det vara bra att vänta med dusch några timmar efter behandling, så att oljan får gå in i huden ordentligt

YOGA och AYURVEDA är grunden för yogamassage. Detta är två uråldriga indiska vetenskaper. Stretchar och andningsteknik från yogan och oljemassage från ayurvedan.


YOGA betyder förening. När du andas rätt ökar lungkapaciteten. Detta gör att blodet får mer syre, som ger livskaft till våra organ samt renar dem. Yoga inkluderar många aspekter men de som praktiseras mest är ASANAS, som står för position och PRANAYAMAS - andningsövningar. Prana som betyder livsenergi men det betyder också andetag. Konsten att andas på ett sätt som får denna energi att flöda fritt i kroppen.


AYURVEDA (sanskrit) betyder kunskapen om livet och är ett mer än 5000 år gammalt holistiskt system.


Inom Ayurvedan finns det olika doshor, allt levande innehåller dessa doshor, även våra människokroppar. Doshorna representerar olika kroppstyper. Men en människa tillhör inte bara en dosha, utan flera, och målet är att skapa balans mellan dessa. En god hälsa skapas genom att kropp, själ och tanke är i balans.


Rymd/Luft = VATA

Eld/Vatten = PITTA

Vatten/Jord = KAPHA


Det är extra viktigt att balansera VATA därför att detta är pranans huvudsäte.


Det var lite kort om yogamassagen och lite om Ayurveda. Så tveka inte att komma och prova yogamassage, det är en perfekt kombination av yoga, massage, avslappning och stretching.


Är du är intresserad av att veta mer om Ayurveda rekommenderas boken "Perfekt hälsa" av Depak Chopra och "Ayurveda för ditt sinne" med Janesh Vaidya.Copyright © All Rights Reserved